Drobečková navigace

Umístěte do obýváku nábytek, který jej příjemně zútulní

V obýváku spousta z nás tráví mnoho hodin denně. Zpravidla si zde vychutnáváme chvíle klidu u sledování filmů a jiných pořadů, usadíme návštěvu a konverzujeme, také mnohdy sedím s PC na klíně nebo si hrajeme s dětmi. Ve všech případech je potřeba, abychom se zde cítili dobře. Jaký nábytek do obýváku umístit a co do něj nedávat, aby na nás „nepadal“?

Který nábytek do obýváku nepatří

Pokud máte v obývacím pokoji šatní skříně, snadno se stane, že pak prostor působí mnohem menším dojmem. Opticky zmenšuje tmavý nábytek, takže taková skříň, byť hezká a kvalitní, bude v obývacím pokoji dělat „neplechu“. Velké skříně by proto měly být umístěny jinde.

V obývacím pokoji by neměl být ani kancelářský stůl s počítačem. Pokud nemáte jiné místo, je dobré stůl umístit do kouta vedle sedačky nebo za ní, abychom se na něj neustále, byť jen periferně, nedívali. U větších obývacích pokojů je dobré jej opticky oddělit nebo koupit kvalitní, hezkou zástěnu a stůl od obývacího pokoje oddělit.

TV stolek by měl být hezký a praktický

Mnohdy si to vůbec neuvědomujeme a dbáme „jen“ na sedací soupravu a konferenční stůl, ovšem velký vliv má na to, jak nám v obýváku je, i TV stolek. Televizní stolky jsou k dostání v různých velikostech i různě řešené tak, abyste mohli vybrat model v moderním stylu, ve stylu romantickém, severském, v bílé barvě, v černé nebo přírodním provedení… Při sledování na TV nám oči často padnou na stolek, ještě častěji pak návštěvě, která se u nás dívá např. na fotografie z dovolené, na které se díváme přes TV obrazovku.

K pohodlnému pocitu v obývacím pokoji pomohou i taburety a podnožky. Díky nim můžete lépe odpočívat, relaxovat, ale lze je použít i k sezení při větším počtu návštěvníků.

Na útulnosti jistě dodá i bytový textil, ať už jde o koberec, polštářky, závěsy atd.