Drobečková navigace

Zařiďte dětský pokoj tak, aby v něm děti rády trávily svůj volný čas.

Tak, jako my, dospělí, se chceme cítit dobře v ložnici nebo obývacím pokoji, kde zpravidla trávíme hodně času denně, i děti by se měly cítit ve svém pokoji dokonale. Proto by měl být dětský pokoj zařízen s ohledem na věk dítka, jeho záliby, koníčky, jeho vkus a také s přihlédnutím na pohlaví.

Dětský nábytek vybírejte s ohledem na vkus syna či dcery

U miminek není co řešit, vždy vybavujeme dětský pokoj s předstihem nebo rychle poté, co se dítko narodí, a víme, zda jde o kluka nebo holku. Potřebujeme především komody na oblečení, přebalovací pult, dětskou postýlku, později také třeba ohrádku, ve které se bude moci hrát lezoucí dítě, aby mohli rodiče přes den i sami něco chvíli dělat. Na zem je dobré koupit kvalitní koberec.

Do dětského pokoje větších dětí pak hledáme např. dětské postele, přičemž jejich vzhled může být velmi rozmanitý. Tříletého, čtyřletého kloučka potěší postel, která vypadá jako skutečný vůz. Když pokoj doplníte o krásné tapety, klučičí koberec, zajímavé světlo a barevnou skříň s psacím stolkem a židlí, dítko se může začít hrát. Samozřejmě nesmí v regálech, na poličkách a ve skříňkách chybět spousta nejrozmanitějších hraček.

I pro holčičky najdete mnohý dětský nábytek. Třeba dětské židle v hezkých holčičích barvách, komody s madly v růžové barvě, postel coby postel z pohádky, krásné dětské skříně…

Dotvořit pokoj do dokonalého vzhledu pomůže bytový textil. Použijte krásnou roletu nebo závěsy na okno, ozdobná může být i tapeta nebo bordura na zeď, lampičky, kusové koberce, zajímavé křesílko či malý gauč atd.