Drobečková navigace

Hledáte pohovku nebo gauč do studentského pokoje? Podle čeho vybrat?

Jak naše milované ratolesti rostou, dříve či později začnou mít zcela jiné požadavky na vybavení svého pokoje, než tomu bylo dříve. To, co hrálo barvami, je dospívajícím dětem směšné, stydí se za to, a když jim má přijít kamarád či kamarádka, žadoní, že chtějí nový nábytek. Možná už dávno vyměněná postel bere mnohdy za své, protože zvláště kluci se v posteli často hašteří, požďuchují, také spolu ale hrají hry a závodí na konzolách. Postele je dobré náctiletým občas řádně zkontrolovat.

Dopřejte jim pohodu na prostorném gauči

Jakmile nastane období puberty, děti se rády uchylují do svých pokojů, kde mohou nerušeně poslouchat hudbu, telefonovat, studovat, hrát na dálku s přáteli nejrůznější hry na PC či telefonu atd. Když jim má přijít na návštěvu kamarád, ale i když jsou sami, mají rádi, když je jim k dispozici pohodné křeslo nebo gauč. Naštěstí jsou dnes pohovky a gauče cenově dostupné, a tak není tak náročné jim přání splnit.

 

Volit bychom měli s ohledem na to, že jde stále o děti. Neměli byste počítat s tím, že na gauč budou brát extra ohled. Přece jen, co člověk nekupuje za vlastní, toho si tolik neváží… Volte raději kousek, který je barevný, žíhaný, s potiskem z oblíbené hry, filmu, plný akčních hrdinů… Holkám můžete vybrat také barevné typ, gauč nebo sedačku s květinami, s žíhanou látkou. Jen odstín vybírejte s ohledem na oblíbenou barvu vašeho dítěte. Přece jen, každý má rád nějakou barvu a tady bychom měli vyhovět.

Zamyslete se, zda má mít úložný prostor, zda chcete, aby zde byla možnost rozložení na přespání. Pro pohodlné sezení můžete doplnit i podnožkou ve stejném nebo velmi podobném vzhledu.

Naproti sedačce je ideální umístit TV. Zaměřte se i na sestavy a stěny a vyberte některou, která pojme i oblečení dítka. Tím bude splněn jeho sen. Bude mít pokoj ve stylu mladého muže nebo ženy.