Drobečková navigace

Jak vybrat konferenční židle, abyste s nimi byli plně spokojeni?

Nejen v kancelářích, ale i ve školách, ve vzdělávacích střediscích, v domácích pracovnách i studentských pokojích nebo třeba čekárnách se můžeme setkat s konferenčními židlemi. Jde o jednoduché židle, které mají zpravidla kovovou konstrukci a klasický typ opěrky se sedátkem. Co vše zohlednit, než do některých z nabízených modelů investujete své peníze?

Konferenční židle a jejich typy

V nabídce obchodů najdeme konferenční židle s polstrováním a bez polstrování. Podle tohoto je můžeme rozdělit do dvou kategorií. Pokud si vybereme typ bez polstrování, pak půjde buď o židle umělohmotné, nebo dřevěné. Dřevěné často vídáme právě ve školách, ve třídách. Stejně jako židle umělohmotné se výborně udržují, stačí je otřít. Hodí se proto i tam, kde do kanceláří vstupují pracovníci v montérkách, ušpinění od pracovní činnosti.

Pohodlnější na delší typ sezení jsou polstrované konferenční židle. Proto je tak často vidíme v zasedacích místnostech, v kongresových centrech apod. I při několikahodinovém sezení necítíme nekomfortní pocity, jako při sezení na tvrdých židlích bez polstrování.

             

Kvalitní kancelářské židle a křesla

Mezi kancelářské židle a křesla zahrnujeme i židle k počítačům. Jde o židle s nastavitelnou výškou sedátka, s vysokou zádovou opěrkou, většinou i s područkami a kolečky, díky nimž není potřeba vstávat ze židle, když si potřebujeme podat něco z místa, které je jen kousek od stolu, u něhož sedíme.

                                               

Vždy bychom se měli zajímat o nosnost jakékoli židle, o materiál, z něhož je vyrobena konstrukce, příp. kolečka. Jen tak se nám nestane, že si na židli sedne urostlý pracovník nebo obchodní partner a ona pod ním praskne.

 

Ať už máte doma nebo v práci rohové psací a PC stoly, nebo hledáte židle k jednoduchým psacím stolům bez úložných prostorů, ve velké nabídce obchodů si jistě vyberete konferenční i kancelářské židle.