Drobečková navigace

Moderní a pestré obývací stěny pro dokonalý obývací pokoj

Máte v úmyslu s příchodem léta vyměnit starou obývací stěnu za novou a konečně mít v obývacím pokoji pocit, že se můžete nadechnout? Pokud vlastníte stále obývací stěnu přes celou jednu zeď, pak není divu, že na vás atmosféra doslova „padá“, cítíte se stísněně. Tomu mohou dopomáhat těžké potahové látky, tmavé těžké závěsy nebo husté, tmavé koberce. Kombinace tohoto pak dělá s naší psychikou doslova divy a my se skutečně můžeme cítit špatně.

 Ať už zařizujete svůj první obývací pokoj, nebo rekonstruujete, či se vám obývací stěna rozpadá před očima a za každou cenu potřebujete novou, je dobré zvážit několik skutečností, než se pro moderní a správnou rozhodnete.

Obývací stěny přesně pro vás

Pokud se podíváme na obývací stěny, najdeme světlé i tmavé typy, celodřevěné nebo kombinované se sklem. Klasická obývací stěna dnes zahrnuje jen televizní stolek, dvě skříňky a polici. Větší obývací stěny mohou mít o skříň a komodu navíc. Dá se ale najít i samostatný nábytek ve stejném dekoru, jako je vámi vybraná obývací stěna, a vy si tak můžete pořídit přesně takový nábytek, jaký do obýváku potřebujete.

Obývací pokoj pak zůstává vzdušný a jakoby prostornější, volnější. Do menších pokojů můžete volit světlejší provedení, do větších si dovolte i tmavé typy skříní a dalšího nábytku.

Velmi oblíbené jsou obývací stěny v kombinaci bílé barvy a přírodní hnědé. Stejně tak vyhledávané jsou i jednobarevné typy, např. v dekoru dub sonoma nebo dub lefkas. Protože jsou obývací stěny variabilní, lze je instalovat i jinak, než je na obrázcích u jednotlivých modelů, můžete je postavit i do ložnice a studentského pokoje. To např. tehdy, když zde máte TV a dost prostoru, nebo když potřebujete vybavení do studentského pokoje.

Je velmi hezké, když tvoří obývací stěna kontrast s kobercem nebo výmalbou. Nemusí být velmi výrazný, ale čím větší je, tím více obývací stěna vyniká.