Drobečková navigace

Kvalitní a pohodlné sezení při oddechu i při práci. Máte správná křesla a židle?

Kdo z nás by si po namáhavém dni rád nesednul tak, aby mu bylo příjemně, aby mohl nerušeně odpočívat a nabírat tolik potřebné síly? To platí i v práci, kdy musíme osm hodin sedět za pracovním stolem. Tady sice nerelaxujeme, ale i u práce je potřeba sedět pohodlně, jako i s ohledem na zdraví. Abyste spokojeně seděli za každé situace, je potřeba koupit si správné židle, případně křesla. O jaký nábytek se jedná?

Reprezentativní konferenční židle by měly být i pohodlné

Konferenční židle zpravidla umisťujeme do zasedacích místností a k pracovním stolům v kancelářích, v nichž hostíme obchodní partnery nebo klienty. Stejně tak se ale mohou hodit do čekáren, škol, všude, kde lidé čekají na službu, zboží, nebo musí několik hodin sedět, aby se vzdělávali, poslouchali projev apod.

Protože tyto židle často používají hosté nebo klienti, musí firmu či úřad reprezentovat. Jde jak o kvalitu materiálů, tak jejich čistotu a bezvadný stav. Oblíbené jsou naprosto jednoduché dřevěné kancelářské židle, které se skvěle udržují a jsou odolné. Pohodlnější jsou pak polstrované typy, které jsou ale náročnější na údržbu.

Usedněte do křesel

Doma je dobré mít pohodlné křeslo. Výborným příkladem je křeslo „ušák“, které má zádovou opěrku výškově nad hlavu sedícího tak, aby si ji mohl opřít. Nechybí područky a zpravidla dostatek prostoru, aby měl sedící skutečně komfort. Křesla tohoto typu je možné koupit společně s podnožkou.

I do firmy si můžete křesla směle pořídit, vypadají velmi dobře. Tady volte variantu menší, nižší křesla, která jsou pohodlná pro usazení hostů nebo neformální obchodní schůzku, kdy jednáme s partnerem, s nímž máme přátelský, i když obchodní vztah.

Křesla pořiďte klidně i do studentského pokoje, pokud na ně zbývá místo. Vaše děti budou nadšené, jak pohodlně mohou sedět. Zároveň ale musí dětský pokoj tvořit i kvalitní kancelářská židle, na kterou děti usedají při práci na PC nebo plnění domácích úkolů u pracovního stolu.

V domácnosti dbejte i na kvalitní jídelní židle v dostatečném množství, aby si mohli společně s vámi sednout i hosté nebo širší rodina, když je pozvete na oběd.