Drobečková navigace

Nemáte v dětském pokoji prostor? Poradíme, jak jej dosáhnout

Dnes můžeme najít spoustu užitečných vychytávek, které nám usnadňují život a zpříjemňují bydlení. Je ale potřeba o nich vědět, nebo dostat nápad, že právě teď můžeme danou věc použít. Mnohdy nás totiž ani nenapadne na konkrétní potíž použít řešení, které nepoužíváme, přestože o něm víme. Který nábytek nám pomůže zařídit dětský pokoj tak, aby v něm bylo dětem dobře a byl co možná ideálně zařízený?

 Nástěnné věšáky a oblečení po zemi

Ať už máte malé děti nebo dospívající, problémem v jejich pokojích bývá všude možně poházené oblečení. Není špinavé natolik, aby patřilo do prádla na praní, ale není ani čisté, takže vracet jej do skříně nechtějí. Možná zítra nebo za pár dnů si jej chtějí znovu obléknout. V takovém případě můžete za dveře umístit nástěnné věšáky. Hodí se do mnoha místností, kde si odkládáme oblečení, např. do kanceláří, do čekáren, také do dílny, kde chceme nechat špinavé montérky nebo kombinézu… Věšáky jsou i v provedení se zrcadlem, pokud máte místa dost, můžete zvolit toto a vyřešit i potíž, kde se děti v celé výšce uvidí.

Patrové postele s výsuvným třetím lůžkem nebo úložným prostorem

Věděli jste, že existují patrové postele, které mají pod spodním lůžkem schovanou třetí matraci, která se dá vysunout do prostoru a tak dosáhnout patrové postele pro tři děti? Ideální v případě, že k vám chodí co dva týdny děti na víkend, nebo návštěva či kamarád dětí. Stejně tak může být tento dětský nábytek doplněn o úložný prostor, ať už jde o výsuvné šuplíky, které se dokupují zvlášť, anebo jsou zabudované přímo v posteli.

Dětské komody různých tvarů

Dalším skvělým vybavením jsou dětské komody. Buď můžete koupit klasické obdélníkové barevné skříně se šuplíky, anebo komody ve tvaru domečku, kdy první část tvoří police s vrchní deskou ve tvaru střechy. Stejně tak jsou k dostání regály v takovém tvaru. Komoda umožní uložit věci i malým dětem, které zatím neumí naskládat oblečení do komínků a z polic jim vypadává. Díky komodám bude v pokoji pořádek.

Praktické jsou i komody na kolečkách, které se dají zasunout pod pracovní stůl. Ocení ji zvlášť větší studenti, kteří si tak své studijní materiály a knížky přisunou v pokoji tam, kde se zrovna chtějí učit.