Drobečková navigace

Váháte, jak zařídit obývák? Zde jdou tipy, jaký nábytek by vám neměl chybět

Obývák, čili obývací pokoj, je místnost, v níž většina z nás tráví spoustu času každý den. Rodina s malými dětmi v něm má zpravidla spoustu dětských hraček, protože v něm děti velmi rády tráví čas. Pracovně vytížení lidé jej zase využívají převážně v podvečer a večer. Senioři pak celodenně. Každý by se tady měl cítit pohodlně a najít to správné vybavení, které v obýváku nesmí chybět.

Nábytkové sestavy a stěny vám ulehčí výběr nábytku

Pokud o sobě víte, že nemáte talent na zařizování jednotlivých místností, velmi vám práci usnadní nábytkové sestavy a stěny. Do obývacího pokoje koupíte obývací stěny, které obsahují potřebné vybavení, jako jsou stolek pod televizi, jednu, dvě nebo tři skříňky, poličku a podobně. Záleží na velikosti takové stěny. Dávno už ale neplatí, že by měla být obývací stěna přes celou místnost, jako to bývalo před dvaceti lety. Takový obývák pak zbytečně působí příliš zahlceným dojmem, pokud je menší, můžeme se v něm cítit stísněně.

Gauč nebo sedací souprava

Podle počtu členů v domácnosti i velikosti obýváku vyberte adekvátní sedací soupravu. Do velkých obývacích pokojů neváhejte použít sedačky do „U“, které umožní i více členům domácnosti najednou udělat si pohodlí u TV, čtení nebo při povídání si. Stejně tak je oceníte při početné návštěvě. Pokud máte menší obývák a možná i domácnost, zvolte třeba rozkládací pohovku pro tři osoby. Bude u vás moct přespat návštěva, i když v bytě nebo domě není prostor pro postele navíc.

Prakticky řešený konferenční stolek

Pozornost zaměřte i na konferenční stolky. Moderní mají jen základní desku a jednoduchou kovovou konstrukci. Trendy je teď kombinace kovu a dřeva. Ovšem praktické jsou konferenční stolky s poličkou pod hlavní deskou, abyste mohli schovat, co nechcete mít na stole, ale rádi byste věc měli po ruce.