Drobečková navigace

Zařiďte si ložnici tak, aby vám v ní bylo příjemně i pohodlně

Už jste měli možnost vidět ložnici, která se s vaším vkusem vůbec neslučovala? Zřejmě byla vymalována v barvě, kterou nemáte rádi, možná byl použit nábytek na váš vkus příliš tmavý či naopak světlý. Na co vše dbát při zařizování ložnice, abyste byli maximálně spokojeni?

Nábytek, který je užitečný i hezký

Podle svého vkusu a potřeb vyberte především manželskou postel a noční stolky. Někdy jsou součástí postele i noční stolky, někdy nikoli. Postel byste měli vybrat s ohledem na vaši výšku, pozor i na správně zvolený rošt ideálně podle typu matrace. Alergici by měli volit spíše postele bez úložného prostoru pod postelí, aby matrace větrala. Postel vyberte i s ohledem na to, zda máte malé děti, které s vámi budou spávat, nebo ne. Kupříkladu polstrovaná postel vám lépe poslouží, až děti odrostou.

Ti, kteří tráví v ložnici i pracovní čas, sledují zde TV a nepotřebují „obětovat“ celou stěnu šatní skříni, mohou využít i moderní obývací stěny. Jejich součástí jsou i skříňky, poličky, stolek pod TV. V ložnici budete mít vzdušno a příjemně.

Osvětlení, které vám bude vždy vyhovovat

Určitě bychom měli mít k dispozici lampičky i hlavní světlo. To proto, abychom si mohli posvítit u postele např. na knížku nebo jinou činnost. Umístění nemusí být jen na nočním stolku, ale i na toaletním stolku nebo vrchní desce komody. V případě, že chceme např. večer, kdy už je tma, něco dělat, jako třeba převléknout postel, hledat něco v komodě a podobně, mohli jsme si rozsvítit velké a dostatečně silné světlo.

Teplo od nohou

Pro příjemný pocit v ložnici je dobré koupit si na podlahu koberec. Úplně jinak se vychází z postele, když nestoupnete na studenou zem, ale na měkkou podložku.

V ložnici je dobré mít plné dveře, aby bylo zajištěno soukromí. Ostatní nemusí vědět, zda uvnitř svítíte, nebo co děláte.