Drobečková navigace

Nač si dát pozor, když vybíráte zrcadlo do koupelny?

Většina z nás tráví v koupelně poměrně dost času. Ať už táno před odchodem do práce či školy, večer, než jdeme spát a dopřáváme si relaxační vanu nebo sprchu. Mnozí si do koupelny odskočíme i po čas dne, kdy chceme překontrolovat svůj vzhled, než dorazí návštěva, než vyrazíme na nákup nebo otevřeme zvonící sousedce či pošťákovi. Vždy nám jde o to moci se upravit. A k tomu potřebujeme správné zrcadlo.

Zrcadla do koupelny s poličkami

Velmi oblíbené jsou zrcadla do koupelny, které mají poličky ukryté za zrcadlem. Toto řešení je nadmíru praktické. Do skříňky za zrcadlo totiž umístíte nejrůznější pomůcky k péči o pleť, zuby, líčidla, vůně, vatové tampony a kdejaké další drobnosti. Přitom je vše skryto před zraky návštěvníků i rodinných příslušníků.

V případě, že máte dostatek úložných prostorů ve skříňkách a pod umyvadlem, protože je vaše koupelna hezky prostorná, směle si kupte zrcadlo s otevřenými poličkami bez skříňky za zrcadlem, nebo naprosto jednoduché zrcadlo s dřevěným či bílým rámem. Taková zrcadla se hodí i v případě, že máte v koupelně vyzděnou malou římsu, na kterou můžete vše potřebné odložit. Nad tuto římsu, výklenek ze zdi, se jednoduché zrcadlo s rámem nebo bez rámu dokonale hodí.

Osvětlení v koupelně

Pozor ovšem dejte na to, aby bylo osvětlení u zrcadla správně zvolené. Někdy je osvětlení už součástí zrcadla. Jestliže máte zrcadlo bez osvětlení, je dobré umístit nad zrcadlo bodová světla nebo nástěnná svítidla po stranách zrcadla. Díky tomu si nebudete stínit.

Zrcadla vnáší do interiéru světlo a opticky zvětšují

Zrcadla můžeme použít i tam, kde je předsíň a šatna. Když nebudou mít rám a umístíte je do rohu, prostor opticky zvětší. A když na ně dopadne slunce z okna, projasní celý prostor mnohem víc, než když paprsky pronikají jen oknem a nemají se od čeho odrazit, jako to umí od zrcadla.

Zrcadlo by vám nemělo chybět ani na skříni neb na stěně v dostatečné velikosti, abyste se viděli celí. To koupelnové může být menší, ideální jsou zrcadla s rozměry kolem 70 cm x 100 cm.