Drobečková navigace

Trávíte v ložnici mnoho času? Pak byste ji měli zařídit s ohledem na váš vkus

Byť by tomu lidé, kteří mají ložnici zařízenou plně dle svého gusta, nemuseli chtít věřit, ale mnoho osob má zařízenou ložnici tak, že se v ní necítí dobře. Pokud skutečně trávíme v této místnosti jen čas, kdy jdeme spát, možná nám to až tak nevadí. Zlom ale nastává v případě, že onemocníme a najednou zde máme být celé dny. Ve stísněné nebo tmavé ložnici bychom se mohli cítit až depresivně. A nepomůže ani to, že je z okna vidět udržovaná zahrada.

Vyvýšená masivní postel včetně roštu

Základem pro příjemný pocit v ložnici je postel. Mnohem lépe se vstává, když je postel vyšší, a to nejen seniorům, kteří mají pohybové potíže, ale i těhotným ženám nebo lidem, kteří jsou po úrazech, bolí je svalstvo po náročné práci atd. Vyvýšená masivní postel EURO o rozměrech 180 x 200 cm včetně roštu je výbornou volbou, kterou si lidé chválí. Navíc je k dostání za velmi příznivou cenu a vybírat můžete hned ze 4 dekorů.

                                                      

Do postele však umístěte i vám vyhovující matraci. Chybou často bývá, že si koupíme s partnerem matrace zcela stejné. Jenomže často máme jiné preference, jinou váhu těla, na což je při výběru matrace nutné brát zřetel. Někdo má rád líné pěny, někdo taštičkové matrace.

                                                    

Udělejte místnost vzdušnou

Máte-li doma dost místa, nahraďte klasickou skříň vitrínou. Skříň s prosklenými dvířky působí vzdušně, budete mít na očích např. své oblíbené knížky, předměty z cest nebo sbírku, na kterou jste pyšní. K dostání jsou i vitríny s plnými dvířky, se šuplíky ve spodní části a dvířky s prosklením ve vrchní části atd. Jistě si vyberete.

                                               

Pokud máte tmavě vymalováno, časem můžete změnit výmalbu za světlou, pastelovou. Zelená uklidňuje, příjemná je i jemná žlutá, smetanová nebo béžová. Červenou, sytě oranžovou ani jiné křiklavé, výrazné barvi nevnímají citliví lidé dobře.

                                                  

Vliv má i zatažení oken. Mít možnost zatemnit tak, aby bylo i ve dne v ložnici tmavě, je k nezaplacení. Zvláště ti, kteří mají spát po noční, nebo trpí nespavostí, by na zatemnění měli dát důraz.