Drobečková navigace

Udělejte si koupelnu hezčí během několika hodin

Spousta z nás žije v bytech, jejichž součástí jsou malé koupelny, malé kuchyně a malé chodby. Pro mnoho obyvatel takových nemovitostí jsou malé místnosti nepohodlné, necítí se v nich pohodlně. Přitom opticky se dá udělat s koupelnou mnohé, stačí jen zaměřit se na zrcadla do koupelny a vybrat takové, které vám vyhovuje, koupit nové skříňky, nahradit staré ručníky novými, nebo instalovat šikovné police, třeba i teleskopické do sprchového koutu.

Vaše koupelna dle vašeho vkusu

Jak se říká, můj dům, můj hrad. Je naprosto na vás, pro jakou barvu koupelnového nábytku se rozhodnete. Je ale fakt a dobré vědět, že světlý nábytek místnost pocitově zvětší, tmavý ji zmenší. V už tak malé koupelně se můžete s použitím tmavého nábytku cítit stísněně, můžete mít pocit, že na vás nábytek a celá koupelna padá. Zvláště, když budete ležet ve vaně, budete chtít relaxovat a rozhlížet se kolem sebe.

Vzdušný nábytek v podobě regálů a polic vám nabídne možnost využít prostor na maximum. Regály i police se dají pověsit i na zeď, třeba i tam, když je součástí stěny okno, z něhož je vidět zahrada či ulice, nebo jsou v ní zabudovány dveře. Navíc dnes můžete najít i regály s tzv. teleskopickou tyčí, které se dají postavit takřka kdekoli. Buď jsou rohové, anebo půlkulaté, kulaté, čtvercové, a ty se dají postavit i do prostoru. Lidé je často instalují např. do sprchových koutů nebo do kouta nad vanu, kdy jedna část je zapřená o roh vany a druhá o kout místnosti nahoře.

Barvy dělají mnoho i v koupelně

Nábytek můžete do malých koupelen volit světlejší, právě pro rozsvícení a optické zvětšení místnosti. To ale neznamená, že si nemůžete dovolit barevné prvky, stejně jako tmavé prvky. Třeba osuška, župan, kobereček na zemi, prvky obkladu, obrázky na stěně nebo třeba dveře, to vše může hrát barvami nebo být v tmavším provedení, a tím vytvořit zajímavý kontrast.