Drobečková navigace

5 návrhů úpravy venkovního posezení

Letní sezóna klepe na dveře a po vlhké zimě, která nás přiměla trávit v interiérech delší hodiny, než bychom si přáli, se nemůžeme dočkat, až vyrazíme ven a budeme trávit více času na zahradě.

Pokud máte zahradu nebo terasu, můžete si představit, že si s rodinou užijete aperitiv pod širým nebem, nebo budete trávit dlouhé hodiny venku obklopeni partou přátel a užíváním dobrého počasí a letního grilování. My bychom vám dnes chtěli nabídnout různé návrhy a nápady na výzdobu pro vytvoření venkovního posezení, které si zamilujete.



Než začnete s designem vaší venkovní terasy, musíte pečlivě prostudovat prostor a vybrat zahradní nábytek tak, aby vyhovoval jeho konkrétním rozměrům. Chcete-li ho co nejlépe využít, měli byste v ideálním případě zahrnout jídelní i relaxační část, případně je v dle potřeby spojit. 

TADY JE NAŠICH 5 NEJLEPŠÍCH TIPŮ NA DESIGN VENKOVNÍHO POSEZENÍ:

  1. Pokud je váš venkovní prostor velký, ideální možností je zahrnout jídelní stůl a židli pro minimálně šest osob, stejně jako pohodlné pohovky nebo křesla, která vám zpříjemní večer. Pokud je prostor menší, můžete se vždy rozhodnout pro rozkládací stůl a skládací židle, které nezabírají mnoho místa, ale umožňují hostit několik hostů. Slunečník nebo pergola může být skvělý způsob, jak vytvořit zastíněné plochy. Mohou vás oba chránit před sluncem v denní době, stejně jako před chladem, když je večer chladno.



  2. Chill-out oblast, rozhodně! Tohle jsou “zóny odpočinku” ideální na verandě, v blízkosti bazénu nebo v rohu zahrady. Ratanová houpací křesla, pohovky z přírodního dřeva nebo lehátka vytváří prostor vhodný pro relaxaci. Pokud máte malou terasu, můžete se rozhodnout pro houpací sítě s třásněmi z plátna, které lze snadno postavit a sundat. Další možností je umístit závěsnou židli do rohu terasy. Nezabírají žádný prostor a poskytují vašemu venkovnímu prostoru letní a boho vzhled.



  3. Odkládací a konferenční stolky, perfektní doplněk. Ať už jsou ve vaší relaxační oblasti obklopené pohovkami a křesly nebo vedle vašich lehátek, jsou stejně estetické i praktické, když si chcete dát aperitiv a užít si kouzelné západy slunce typické pro letní sezónu. Jsou také velmi užitečné ve vašem altánu nebo jídelně, kde můžete nechat další nápoje, sklenice nebo nádobí. Odkládacího prostoru není nikdy dost a to především, když pořádáte velkou párty. 



  4. Dobré osvětlení je zásadní. Osvětlení je skvělý způsob, jak nastavit atmosféru, ale abyste toho dosáhli, musíte pečlivě prostudovat umístění světel a efekt, který chcete, aby měli. Velikost, materiál, design a intenzita jsou klíčové faktory, které je třeba vzít v úvahu při výběru osvětlení pro vaši venkovní plochu. Je proto nezbytné rozlišovat mezi světly, jejichž funkcí je osvětlení, a náladovým osvětlením jako jsou například velmi moderní světelné řetězy, které jsou pouze dekorační. Oba jsou naprosto zásadní, pokud chcete vytvořit útulné a stylové posezení. I když můžete použít nástěnná světla nebo lampy visící z altánu, abyste zajistili dostatek světla v noci, nepřímá světla vytváří kolem vás magickou atmosféru jsou to již zmíněné světelné řetězy, solární lampy či lucerny s vonnými svíčkami apod. 



  5. Malé detaily, které si zamilujete. Jakmile budete mít základní nábytek na místě, je čas zaplnit zahradu malými detaily, které dodají originalitu i styl. Doporučujeme zvolit přirozenou paletu tónů a lehké textilie, jako je bavlna nebo len, s hladkými texturami a živými vzory připomínajícími moře. Velké svíčky na stůl a lucerny na podlahu, lehké přikrývky pro chladné noci, plédy z přírodních vláken a v neposlední řadě bambusové nebo jutové koberce, které rámují a vymezují různé oblasti.  



S pomocí těchto užitečných tipů vytvoříte fantastické venkovní posezení, ve kterém si budete moci toto léto užít jedinečné a nezapomenutelné chvíle. 

Zdroj fotografií: freepik.com