Drobečková navigace

DĚTSKÁ INSPIRACE: Perfektní dívčí ložnice

Postel vašeho dítěte je tím nejdůležitějším nábytkem v pokoji. Rozhodnutí o správné posteli bude mít velký význam pro každého, kdo chce své malé princezně zajistit klidný noční spánek.

Výběr postele se zajímavými funkcemi navíc vaši slečnu povzbudí, aby v posteli zůstala a nevydávala se na průzkum po celém pokoji. Jak tedy takovou ložnici zařídit?


Dívčí postele jsou k dispozici v různých stylech, a to od samostatných postelí, postelí se středním lůžkem, postelí s vysokým lůžkem a tematických postelí. Výběr správného stylu pro vaše dítě může záviset na věku dítěte, velikosti ložnice, ale i na osobních požadavcích.

Výběr tematické postele pro vaši malou holčičku je skvělá startovací postel, protože povzbuzuje vaše dítě, aby chtělo jít do postele, a hlavně aby v posteli zůstalo. Tematické postele přicházejí v mnoha různých stylech, včetně postelí, které vypadají například jako kočáry pro princezny. Tematické postele jsou skvělé pro vývoj dítěte a v neposlední řadě mu rozproudí představivost, která je velmi důležitá.

Samostatná lůžka

Samostatné postele jsou vynikajícím spořičem peněz, protože provedou vaše dítě až do dospívání. Na samostatná lůžka můžete zespodu umístit kolečka, aby tam s dětmi mohli zůstat přátelé, nebo alternativně můžete pod postel umístit úložné zásuvky na hračky.

Samostatné postele mohou být stejně vzrušující jako tematické postele nebo postele v kabině, a to tím, že koupíte povlečení s oblíbeným motivem vašeho dítěte nebo nad postel umístíte baldachýny.

Patrové postele

Patrové postele a výsuvné přistýlky jsou ideální pro menší ložnice, protože poskytují kompaktní konstrukci s výsuvnými stoly a zabudovanými zásuvkami. Patrová postel má vyvýšenou plochu na spaní, která je snadno přístupná přes robustní žebřík a je vybavena bezpečnostními zábranami kolem oblasti na spaní, aby se snížilo riziko, že vaše dítě během spánku spadne z postele. 

Patrové postele jsou v neutrálních barvách a lze je vybavit oblíbenou barvou vaší malé holčičky. Patrové postele se doporučují pro děti od 6 let.

Vysoká lůžka

Kontinentální postele jsou tou nejvyšší možnou postelí, kterou můžete svému dítěti koupit. Vysoký spánek je vhodný do menších ložnic nebo pro děti, které chtějí v ložnici prostor k odpočinku. Do prostoru pro vysoké spaní je přístup pomocí robustních žebříků a postele jsou vybaveny bezpečnostními lištami, které snižují riziko pádu dítěte z postele. 

Pod prostor na spaní můžete umístit futon, který je skvělý pro odpočinek a který lze zároveň rozložit a vytvořit postel, kde mohou přespat hosté. Vysoký spánek je také skvělý pro umístění stolu, nízké skříně nebo komody.

Nápady na zdobení

Zdobení ložnice vaší dcery může být zábavný proces, zvláště pokud do procesu navrhování zapojíte i dcerku. Růžová a bílá jsou oblíbenou volbou pro dívčí ložnici, výsledný vzhled vypadá úžasně s různými růžovými tóny a bílým nábytkem. Chcete-li vytvořit vzhled moderního stylu, zkuste umístit světle neutrální šedou s jemným tónem růžové pro efekt skutečně princezny.

Šeřík je oblíbenou volbou pro dospívající; Může však také vypadat krásně jako ložnice mladšího dítěte a může být změkčena přidáním bílých detailů. Fialová je poutavá barva, která přichází v mnoha různých tónech. Experimentování s různými tóny vám pomůže vytvořit ideální prostor pro vaši malou holčičku.

Pokud chcete, aby ložnice rostla s vaším dítětem, pak volte stěny neutrálnější barvy a doplňte je růžovými nebo šeříkovými doplňky, což usnadní jejich aktualizaci tam, kde se budou rozvíjet zájmy.

Jestliže pro své dítě chcete vytvořit tematickou ložnici s oblíbenou kreslenou postavičkou, pak walltastic poskytuje krásné, složité a detailní nástěnné malby, které se hodí od podlahy ke stropu. Celá místnost tak působí zcela krásným dojmem. Walltastic nabízí úžasný výběr dívčích oblíbených postav, včetně Disney Fairies, Pepper Pig, Disney Princess a podmořských mořských panen.

Nezapomeňte na vhodné příslušenství

Nábytek je skvělý nástroj, který poskytuje místo pro uložení všech hraček a nezbytností vašeho dítěte, abyste docílili prostředí bez nepořádku. Šatní skříně, komody a noční stolky jsou základními kusy nábytku, které nabízejí vynikající úložný prostor a přispějí k dokončení ložnice vašeho dítěte. Přidání stolu a knihovny je ideální pro vaše rostoucí dítě a povzbudí je k rozvoji prostřednictvím čtení nebo studia.

Barevný nábytek je skvělý způsob, jak barevně vyzdobit ložnici. Nákup neutrálního barevného nábytku však bude vyhovovat všem dekorům a bude se do ložnice stále hodit i v momentě, kdy se rozhodnete ji vyzdobit o trochu jinak.

Doplnění ložnice vašeho dítěte je zábavný způsob, jak přidat užitečné předměty, s nimiž si může hrát. Kabelka je skvělým doplňkem ke čtenářskému koutku, protože poskytuje pohodlné místo, kde se mohou slečny přitulit a přečíst si svou knihu. 

Barevné plachty, tabule a kolíčky na prádlo jsou úžasné způsoby, jak odradit vaše dítě od kreslení nebo poškozování stěn v ložnici.

S postupem času, jak se vaše holčička vyvíjí, bude se chtít pro své okolí zkrášlovat, umístění toaletního stolku do jejího pokoje jí pomůže cítit se, jako by měla svůj vlastní prostor, a odradí ji od zkoumání maminčiných malovátek a laků na nehty. 

Malé dívky se rády oblékají do kostýmů princezny a obdivují tak nový vzhled. Umístění zrcadla vhodného pro děti na zeď jim umožní procvičovat zdvořilost a zdokonalit pohyby princezny.

Zdroj fotografií: freepik.com