Drobečková navigace

Botníky jsou natolik rozmanité, že jejich nabídka mnohé příjemně překvapí.

Vstup do domu nebo bytu je velmi důležitý. Je to jako když potkáte kamaráda, a ten je buď dobře naladěn, svěží a příjemně oblečený, anebo působí strhaně, zanedbaně, unaveně a otráveně. Podobné pocity můžeme mít, když na nás zpoza dveří vykoukne předsíň a šatna. Jsou útulné, čisté, voňavé, uspořádané, nebo nikoli?

I malá předsíň si žádá botník

Velmi důležitý je v předsíni botník. I ti, kdož žijí v maličkém bytě, by se měli zaměřit na botníky a vybrat si takový, který splní minimum nároků na prostor, přitom jim dá mnohé v podobě nejen uložených bot, ale i možnosti pověšení bund a kabátů nebo pohledu do zrcadla.

Právě různým interiérům a místům, kde můžeme chtít botník s příslušenstvím umístit, se přizpůsobují výrobci a nabízí modely různých dekorů, velikostí, řešení, kombinací… třeba tam, kde se nachází předsíň v podobě úzké obdélníkové místnosti, využijete zřejmě úzký, vysoký botník s hloubkou kolem 25 cm, aby do prostoru chodby od zdi zasahoval co nejméně. Do takových botníků se ukládají boty do polohy nastojato.

Nebojte se nástěnných věšáků

I nástěnné věšáky dnes vypadají moc hezky. Výborně se hodí právě k botníkům nebo ke komodám či skříňkám, nad které se dají pověsit. Setkáváme se s různě velkými věšáky do šířky i délky, mohou zahrnovat nejen věšáky, ale i poličku na šály nebo pokrývky hlavy, ale i zrcadlo. Lze je umístit i do kanceláře, ordinace, do kadeřnictví nebo kdekoli, kde si odkládáme oblečení přímo v dané místnosti. Pokud je nástěnný věšák umístěn na zdi tam, kde bude hojně využíván, je dobré, aby byla deska, na které jsou věšáky namontovány, delší. Nedojde tak k opotřebení stěny, respektive výmalby.

Útulná a čistá chodba znamená příjemnější odchod z domu nebo návrat po pracovním dni. Myslete na to a snažte se ji vybavit tak, aby bylo možné řád v obuvi i svršcích co nejsnáze udržovat během celého roku.