Drobečková navigace

Co vše by měla zvládnout sedací souprava pro početnou rodinu?

Je naprosto báječné, jak obrovské dnes máme možnosti, co se týče výběru sedacích souprav, pohovek, gaučů a lenošek. Každý si může vybrat přesně takový model, který nejvíc a nejlépe využije, a to nejen do obývacího pokoje. Posezení je fajn i na prostorné chodbě, v pracovně, ve studentském pokoji nebo třeba v hostovském pokoji. Jak vybrat typ, který bude vyhovovat velké rodině?

Rohová sedací souprava a dostatek místa pro všechny

Jestliže nemáte obývák velký, jak byste chtěli, ale přesto chcete prostornou sedačku, podívejte se na rohové sedací soupravy. Volit můžete z mnoha barevných provedení, ale především si můžete vybrat sedací soupravu levou nebo pravou s různou šířkou tak, abyste využili kout místnosti co nejlépe. K sedací soupravě můžete koupit i taburet. Využití má mnohé – natáhnete si nohy, ale také může sloužit jako mini křesílko nebo odkládací plocha, když jej zrovna nebudete chtít využívat jinak.

Rozkládací sedací soupravy

Navíc můžete najít sedací soupravy a pohovky, které jsou rozkládací a mají úložný prostor. V případě, že už s vámi větší děti nebydlí a mají své rodiny, jejich původní dětské pokoje využíváte jinak, může některé z nich přespávat i v obývacím pokoji. Samozřejmě zde můžete uložit i kamarády, nebo si lehnout sami např. v obdobích, kdy rodina stůně nebo se vrátíte pozdě v noci z akce a nechcete svou polovičku budit.

Potahová látka sedací soupravy

Velká rodina a jejich spousta členů často nechtíc sedací soupravu umaže. Proto je dobré vybrat potahovou látku, která se bude dobře čistit, a příp. fleky na ní nebudou vidět. Lépe se „ztratí“ flíček na žíhané potahové látce, nebo na jinak pestrém provedení. To platí i např., když vybíráme koberec do dětského pokoje, ložnice atd.

Skvělé jsou i sedačky, které mají úložnou plochu po stranách sedačky samotné, v jejích bočních stěnách. Pod područkou tak najdete poličky, do nichž můžete naskládat knížky nebo jiné drobnosti, které je příjemné mít při sezení po ruce.