Drobečková navigace

Zařizujete školní koutek v dětském pokoji vašeho budoucího prvňáčka?

Mnozí z nás budou mít od září nové starosti a radosti. Především pro prvňáčky spousta rodičů právě teď vybírá nové psací stoly, kancelářské židle, regály, skříňky a mnohé jiné vybavení, které jim umožní uložit vše potřebné. Na co se zaměřit, aby bylo dítě spokojeno

Vzhled i funkčnost psacího stolu

Malé děti dají především na vzhled. Proto jim vybírejte psací a kancelářské stoly s ohledem na to, jaký stůl se jim líbí. Především holčičky si rády vyberou a dopředu plánují, co si nalepí na dvířka skříňky, jak ozdobí čela šuplíků a podobně.

Dětem může zprvu stačit klasický psací stůl, u něhož není pod hlavní deskou vysouvací polička na klávesnici. První roky ve škole budou potřebovat hlavně dostatek prostoru na psaní a kreslení. Stejně tak je ale důležité mít šuplíky, skříňku a poličku. Existují praktické výsuvné kontejnery, které lze zasunout pod naprosto jednoduchý psací stůl a kdykoli si jej kdekoli přemístit díky kolečkům, které má.

Praktické jsou psací stoly, které mají na jedné straně uzavíratelnou skříňku, a na druhé šuplíky.

Usaďte dítě pohodlně, zdravě a bezpečně

Důležité je i to, aby měly děti kvalitní kancelářské židle a křesla, respektive dětské židle, které jsou nastavitelné jejich výšce. Myslete i na to, jak se bude židle čistit. Přece jen, děti u stolu často dělají kde co, snadno se stane, že židli umažou od jídla apod. Dobré je, když je látka odolná, pevná, zvládne běžné vykartáčování jemným kartáčem a mýdlovou vodou.

Skříňky a boxy

Někdy mají děti do školy mnoho dalších pomůcek, ať už do výtvarné výchovy, do tělocviku, do pracovních činností… Tohle vše bude potřeba uložit. Dětský pokoj proto vybavte i jednoduchými skříňkami, nízkým dřevěným boxem se zvedacím víkem nebo pod postel kupte úložný prostor v podobě výsuvného šuplíku.

Fajn tipem jsou i organizéry do šuplíků, díky nimž děti hravě najdou pastelky, fixky, lepicí papírky na poznámky, gumu, náhradní náplně do psacího pera…

S kvalitním nábytkem je i vypracovávání úkolů příjemnější. Stačí si vybrat s ohledem na potřeby a vkus vaší ratolesti.