Drobečková navigace

Co všechno umí rohové sedací soupravy a jaké jsou jejich přednosti?

Běžnou součástí našich domácností se staly sedací soupravy mnoha velikostí, tvarů, stylů i z různých materiálů. Dá se sehnat sedací souprava, která uspokojí i velkou rodinu, kde se schází např. 8 osob najednou. Co ale umí rohové sedací soupravy a nač si dát při jejich výběru pozor?

Než koupíte rohovou sedací soupravu

Vždy je lepší se před nákupem pořádně zamyslet a zvážit, co vše od nakupovaného zboží očekáváme, potřebujeme. Třeba u rohové sedací soupravy můžeme chtít nejen dostatek prostoru k sezení. Rozdílná může být hloubka sedací plochy, a to poměrně výrazně. Pokud máte menší děti a počítáte s tím, že budou mít nohy nahoře, je sedačka s „hlubokým“ sedem velmi praktická.

S dětmi je dobré, aby byla potahová látka obzvlášť snadno udržovatelná. Třeba koženka se dá snadno otřít hadříkem. I potahové látky jsou však často vyráběny tak, aby odpuzovaly vodu a dobře se čistily. Většina skvrn tak není žádnou pohromou. Látky jsou odolné i pro čištění profesionálními čističi a přístroji, pokud se rozhodnete nechat sedačku časem vyčistit.

Rozkládací sedačky s úložným prostorem

Mnohé sedací soupravy a pohovky mají také možnost rozložení na různě velké lůžko. Jestli u vás přespává rodina, kamarádi, nebo třeba spolužáci dětí, vyplatí se jednu takovou doma mít. V takovém případě je dobré při výběru zohlednit způsob rozkládání, jeho složitost. Při občasném rozkládání na tom tolik nezáleží, jako když potřebujete sedačku rozložit téměř denně.

Někdy je dobré mít i lůžko v podobě rozkládacího křesla. Třeba tam, kde už není prostor na další postel, ale přesto byste lůžko navíc uvítali. Hodí se i do obýváku, když bude v podobném dekoru, ovšem ve složeném stavu nezabírá tolik místa.

Obývací pokoj nemá sice sloužit jako místnost pro ukládání věcí. Když ale není zbytí, je dobré mít sedačku s úložným prostorem. I tady zvažte způsob otvírání a objem samotného uložiště pro věci.

Mnohé kvalitní a prakticky řešené sedací soupravy najdete u nás. Nestojí mnoho a budou vám sloužit mnoho let.