Drobečková navigace

Který nábytek pozmění vzhled obýváku, aniž bychom si to předem uvědomovali?

Máte pocit, že některý nábytek může vzhled místnosti ovlivnit větším způsobem, než jiný? Je to tak. Na to, jak moc vnímáme v místnosti konkrétní nábytek má vliv jeho velikost, barva, ale také detaily a umístění. Je však i nábytek, u kterého předem příliš neočekáváme, že by ovlivnil atmosféru v místnosti, ovšem není tomu tak. Který to je?

Vyberte si nový TV stolek

Protože se při sledování televize díváme jedním směrem po dobu i několika hodin, dříve nebo později zaměříme svou pozornost na televizní stolek. Pokud starý vyměníme za jiný, vliv může být velmi veliký. TV stolky se liší barvami, velikostí, svým řešením. Např. starý tmavý TV stolek můžete nahradit bílým, který má nahoře desku s přírodním dřevěným dekorem. Pod hlavní deskou se ukrývá polička a pod ní jsou dvě řady šuplíků. Vše je rozděleno dvěma přepaženími, tedy police jsou v řadě tři, stejně jako pod sebou dvě řady šuplíků po třech. Jedná se o TV stolek Royal RS – severská borovice / dub.

Zcela jinak působí TV stolek RTV 140 – bílá / grafit. Má tmavě šedé dvířka skříněk po stranách, uprostřed se nachází dvě prostorné police.

Vyměňte starou skříňku za regál se šuplíky

Pokud máte rádi knížky, nebo suvenýry z cest, ale zároveň potřebujete prostor, do něhož uložíte věci, které mají být skryty před zraky návštěvníků, kupte si regál RS – 60 bílý. Ve spodní části má 3 šuplíky, v horní tři police. Je prostorný a velmi hezký. Jednoduchý a elegantní. Byť se vám to nemusí zdát tak, s prostorem udělá doslova divy. Regály a knihovny navíc do obýváku vnesou osobitost, a to díky prostoru, v němž ostatním ukážete, co máte rádi.

Krásným a příjemným zpestřením v obýváku jsou i křesla „ušák“. Když zvolíte barvu shodnou s barvou sedačky, nebude ušák tolik vyčnívat. Ovšem, pokud bude světlejší, tmavší, nebo dokonce barevný, vždy zaujme a dodá místnosti šmrnc.

Nebojte se změnit byť menší kus nábytku. Když správně vyberete dle svého vkusu, budete jistě spokojeni.