Drobečková navigace

Do malých prostorů vybírejte nábytek chytře. Co vám pomůže ušetřit místo?

Většina domácností se potýká s nedostatkem prostoru. Klasikou je to, dá se říct, v dětských pokojích, kde mají své království dvě, tři nebo i čtyři děti. Spoustu prostoru nám ale chybí i v rámci celé rodiny na uskladnění oblečení, ať už se jedná o běžné oblečení, nebo sezónní oblečení či sportovní vybavení. Pokud potřebujete skladovat lyžáky, přilby na kolo, motorkářské oblečení, skříně většinou praskají ve švech. Díky správnému nábytku můžeme místo značně ušetřit.

Vyhazujte nepotřebné věci a nábytek nakupujte s rozvahou

Všechno oblečení, které není nutností a není potřebné ke speciálním aktivitám, bychom měli aktivně používat. Proto se stále více řeší, zda je to či ono oblečení dobře kombinovatelené, vyplatí se kupovat oblečení dražší, které vydrží, a dá se obléknout k mnoha příležitostem. To platí pro ženy i muže. U dětí se růstu nevyhneme, takže oblečení chtě nechtě obměňovat musíme. Šikovné šatní skříně jsou řešením do ložnic i studentských pokojů. Dopředu myslete na to, co chcete ve skříni mít, jak má být uvnitř členěná, zda oblečení spíš věšíte a polic potřebujete málo, anebo chcete naopak více polic a tyč na šaty, obleky, kabáty, může být krátká.

Skříně se zrcadlem

Dávno pryč jsou doby, kdy jsme měli zrcadlo zevnitř dveří skříně. Dnes je trendy mít skříň s posuvnými dveřmi, které doplňuje zrcadlo. I toto nám pomáhá ušetřit prostor. I větším dětem se do pokoje hodí šatní skříň. Jestliže ji nevyužijí celou, můžete do ní uložit právě třeba sezónní oblečení, sportovní potřeby. Jestliže je pokojík dětí delší, může být u zdi postavena právě šatní skříň a patrová postel. Patrové postele jsou i pestrobarevné, takže jednoduchou šatní skříň výborně doplní a pokoj rozzáří. Stejně tak pomohou k ukládání ke spánku dvou dětí, příp. i třech, když bude pod spodním lůžkem další výsuvná matrace.

Potřebujete umístit jídelní stůl do malého bytu?

V malých bytech jsou hojně využívané i barové stoly, které rodiny používají ke klasickému stolování. Pokud jde o pár seniorů, nebo mladé manžele, kteří zatím nemají děti, jde o výborné řešení, jak se příjemně najíst i v malém prostoru. Vychytávkou je takový stůl, jehož součástí je regál, který nahrazuje na jedné straně nohy stolu. Kutilové jej mohou časem prodloužit tím, že na něj namontují sklápěcí desku, o jejíž délku půjde stůl zvětšit.

S pomocí kvalitního nábytku lze i malé byty účelně a hezky vybavit. Stačí se zajímat, příp. si nechat přímo poradit v e-shopu, co pro malé byty nabízí, jaké jsou novinky a vychytávky, které možná ani neznáte.