Drobečková navigace

Jak vytvořit obývací pokoj ve stylu Hamptons

Design interiéru ve stylu Hamptons nadále přitahuje pozornost majitelů domů  a nadšenců interiérů z celého světa, bez ohledu na to, jak daleko od ikonické pláže Hamptons ve skutečnosti mohou být. Co je na tomto klasickém a elegantním trendy stylu příznivců pláží a salonního lesku? 



Styl Hamptons dokáže vyvolat pocit trvalé krásy a luxusu s pohodlím, jednoduchostí a hlavně funkčností. Právě tyto vlastnosti způsobují, že se mnozí z nás bezhlavě zamilovali do tohoto stále tak elegantního stylu interiéru. A jak jinak vás navnadit také na tento styl, než ukázkou čtyř jednoduchých tipů, jak vnést Hamptons do vašeho obývacího pokoje. 

1. SMĚS RICH BLUES

V tomto elegantním, ale neuvěřitelně funkčním obývacím pokoji inspirovaném Hamptons jsou odvážné vzorované odstíny modré barvy spárovány s ostrými bílými stěnami a nábytkem k absolutní dokonalosti. K sladění místnosti byly přidány vizuálně výrazné akcenty černého dekoru, které umožňují zářit skutečné kráse a vzdušnosti tohoto interiéru. Botanické textury na obrazech jsou vynikajícím prvkem a ideálním ústředním bodem v soudržném a moderním obytném prostoru ve stylu Hamptons. 

2. SVĚTLO A ČERSTVÉ TEXTURY

Tento pokoj nabízí svěží a moderní vzhled v klasickém stylu Hamptons. Každý centimetr tohoto interiéru vyzařuje eleganci a nadčasovost, která je nedílnou součástí stylu Hamptons. Od tapety s jemnou strukturou až po plátěnou pohovku a pokračující používání modrých akcentů v dekoračních prvcích, jako je koberec v ratanovém stylu a námořnické polštáře, je tato místnost ztělesněním stylu Hamptons pro moderní den!

3. KLASICKÉ DOPLŇKY 

Když nic jiného, rozhodněte se pro tradiční klasický design s typickými prvky Hamptons. Tento fenomenální obývací pokoj využívá neutrální, elegantní tmavě modré a svěží bílé jako převládající barevné tóny a spojuje je zpět s textilním a elegantním nábytkem, aby vzdal hold tomu nejlepšímu z interiérového stylu Hamptons. Chytré použití vrstvených koberců přidává do tohoto vznešeného velkého obývacího pokoje texturu i barvu.

4. ELEGANTNÍ ZAŘÍZENÍ

I když mnoho interiérových trendů přichází a odchází s přílivy a odlivy, je snadné pochopit, proč si styl Hamptons získal v našich srdcích dlouhodobé místo. Tento úžasně elegantní obývací pokoj s dokonale sladěným nábytekem i dekoracemi, ale především funkční a stále tak pohodlný je toho důkazem. Veškerá elegance a jednoduchost, která jde ruku v ruce s tímto dlouho milovaným a zbožňovaným stylem interiéru. Nemusíte mít ihned vše jako z apartmanu na pláži Hamptons, i klasickému stylu interiéru můžete snadno vdechnout nádech Hamptons.

Tak co? Přesvědčili vás některé ukázky stejně jako nás? Vyzkoušíte i vy styl Hamptons ve vašem obývacím pokoji? Nemusíte ihned měnit veškerý nábytek, prozatím postačí vyměnit závěsy, potahy na polštáře a další drobné textilie v interiéru, které dají pokoji nádech tohoto stylu. 

Zdroj fotografií: lavenderhillinteriors.com.au, thelilypadcottage.com, s.click.aliexpress.com, mcdonaldjoneshomes.com.au, interiorsonline.com.au, sandandsisal.com, 1stdibs.com