Drobečková navigace

Zařizujete domácí pracovnu? Nepřehlédněte praktické rohové psací a PC stoly.

Sedět za pracovním stolem v kanceláři zaměstnavatele může být zcela odlišné než sedět u počítače doma a pracovat v rámci „home office“. Spousta firem po čas doby covidu a s ním spojených omezení zjistila, že je pro ně prospěšné, když zaměstnanci pracují z domova. A tak je mnoho z nás i teď více doma a pracovní dny trávíme prací z domova. Tomu bychom ale měli uzpůsobit své pracovní místo.

Malá kancelář v obýváku

Nemáte prostor na samostatnou pracovnu, ale přesto potřebujete nahradit sezení za konferenčním stolkem, nebo u jídelního stolu, abyste si nezničili záda? Rohové psací a PC stoly jsou výborným řešením, jak si vytvořit menší či větší pracovní místo takřka kdekoli. Zvolit si můžete např. typ, pracovní plocha svírá pravý úhel, v koutě pod ní jsou police a z jedné strany polic jsou šuplíky a z druhé prostor pro vaše nohy, příp. zasunutou pracovní židli.

Máte-li skutečně minimum prostoru, může vám přijít vhod rohový počítačový stůl, který tvoří trojúhelníková pracovní deska se skosenými rohy. Usedat budete čelem ke koutu místnosti a pod pracovní plochou jsou police a místo pro nohy.

Rohové stoly jsou všeobecně velmi pestré, co se týče jejich barevného provedení. Sladit se dají takřka s jakýmkoli vybavením interiéru. Máte v obýváku masiv? Nebo nábytek bílý či tmavě hnědý? Jistě najdete stejný dekor stolu, nebo dekor velmi podobný tomu, který už v místnosti na nábytku máte.

Důmyslně řešený kancelářský stůl

Než do nového nábytku investujete, podívejte se, jak různě jsou psací a kancelářské stoly řešeny. Najdete jistě model, který bude pro vás tím pravým. Jde jen o to vědět, zda chcete stůl i s úložným prostorem, nebo jej vytvoříte např. pověšením polic nad stůl, koupí kontejneru na kolečkách, který bude stát mimo pracovní dobu jinde a k práci si jej budete přesunovat apod.

Levné psací stoly

Nechcete utratit příliš? Pak se podívejte na psací stoly, jejichž součástí je regál, nebo naprosto jednoduché modely, které mají jen pracovní desku bez úložného prostoru. Jednoduchý psací stůl může být váš už za cenu něco málo přes 1 500 Kč.

Nezapomeňte ani na správnou pracovní židli s nastavitelnou výšky sezení a vysokou opěrkou. Pracovat se vám bude dobře, ale především ohleduplně k vašemu zdraví.