Drobečková navigace

Jaké jídelní stoly jsou právě teď trendy?

Rozhodli jste se, že poté, co vylétly vaše děti „z hnízda“ je načase koupit si nový jídelní stůl, který bude plně splňovat vaše potřeby a přání? Někdo se může zaměřit na jídelní stoly menší s možností rozložení o několik centimetrů, někdo může chtít rovnou stůl větší, protože ví, že se děti budou často vracet a protože se budou jejich rodiny rozrůstat, bude u stolu postupně strávníků čím dál víc. Jaké typy jsou teď trendy a který materiál je moderní?

Jídelní stoly ze dřeva

Evergreenem jsou dřevěné stoly různé velikosti a řešení. Někdo může chtít stůl světlý, někdo tmavší, důležité je, že jsou stoly ze dřeva bytelné, odolné a velmi dobře se udržují. Jde sice o dražší typy stolů, ale jsou zárukou kvality na mnoho let.

Malé stoly pro malé byty

Pro malé byty jsou ideální kulaté jídelní stoly. Trendy je kombinace kovové stolní podnože a dřevěné hlavní desky. A když zvolíte kombinaci zlaté barvy podnože a bílé desky, budete mít naprosto exkluzivní kousek, na který budete náramně pyšní.

Do malých bytů si lidé kupují i barové stoly. Jsou úzké, z boku mohou mít namísto nohy např. police na knížky, kuchyňské doplňky, talíře a podobně, ale přitom se u nich pohodlně najedí dva dospělí.

Rozkládací typy stolů

Populární jsou i rozkládací jídelní stoly, které můžete kdykoli roztáhnout dle potřeby. Pokud je stůl většinu času složený, je dobré mít koupené stohovatelné jídelní židle, které snadno uklidíte do garáže nebo na půdu a nebudou zabírat místo. Všeobecně jsou dnes trendy židle dřevěné i polstrované, potažené koženkou, potahovou látkou, židle s dřevěnou podnoží a plastovou sedací částí. Moderní židle mohou velmi hezky doplňovat dřevěný stůl a činit tak prostor moderním.

Nabídka jídelních stolů je dnes obrovská, a tak si vyberou i ti nejnáročnější. Ať už potřebujete stůl malý nebo velký, spokojte se jen s kvalitním zbožím. Napovědět vám mohou recenze u zboží, spolehlivý výrobce nebo prodejce, který nabízí jen kvalitní nábytek.