Drobečková navigace

Nevíte, jaké vybrat zrcadlo do koupelny? Možností je několik.

Pokud vybíráte nové zrcadlo do koupelny, můžete se řídit buď praktickou stránku, anebo dát především na design. To je skvělé především v okamžicích, kdy máte dostatečně prostornou koupelnu, skříňky a poličky, do nichž uložíte vše, co potřebujete. V takovém případě vám vůbec nebude vadit, že u zrcadla není žádná police nebo skříňka.

Šikovná zrcadla do koupelny s poličkami a skříňkou

Ženy se před ochodem z domu před zrcadlem zkrášlují a mají spoustu líčidel, parfémů, krémů… Všichni si čistíme zuby, potřebujeme různé propriety k udržování čistoty a zdraví v ústech. Mnohé drobnosti pojmou zrcadla do koupelny se skříňkou za zrcadlem. V koupelně pomáhají udržet pořádek, je fajn, když některé věci nejsou „na první dobrou“ vidět.

V případě, že je vaše koupelna prostorná a skříňku nepotřebujete, zvolte levnější zrcadlo buď jen s poličkami, anebo naprosto jednoduché zrcadlo, které se upevní na zeď a nemá nic, než jen rám. Je elegantní, sluší každému prostoru.

Velké zrcadlo koupelnu opticky zvětší

V případě, že je vaše koupelna malá a tmavší, pomůže vám ji velké zrcadlo rozjasnit. Proto se také do výtahů nebo malých koupelen dávají velká zrcadla, rovnou do koutů, aby prostor opticky zvětšila. Také je dobré uvědomit si, že zrcadla bez rámu působí elegantněji, čistěji, strozeji, než zrcadla s rámem. Naopak, orámovaná zrcadla jsou krásná např. do venkovského stylu koupelny. Takový dřevěný rám, naprosto jednoduchý, bude ke koupelně krásně ladit.

Jak pověsti zrcadlo?

Je na vás, zda bude zrcadlo kulatého tvaru, obdélníkové nebo čtvercové. Zpravidla nejlépe působí zrcadlo, které je pověšeno (v obdélníkovém tvaru) do vodorovné polohy. Svisle by mohlo působit příliš úzké, ještě více v případě, že by bylo pověšeno na delší stěně koupelny.

V obchodech najdete i honosně zdobená zrcadla s krásnými rámy. Anebo zrcadla, která jsou kolem dokola zdobena kousky zrcadla, např. malými čtverečky. Máte v koupelně police a regály v bílé, hnědé nebo třeba šedé barvě? Pak by měl rám zrcadla ladit k tomuto nábytku.

Vždy platí, že zrcadlo musí být čisté, bez šmouh a fleků. Jinak kazí dojem celé koupelny.