Drobečková navigace

I koupelnu mohou zdobit pokojové rostliny

V koupelně panují specifické podmínky, proto se zde nebude dařit každé pokojové rostlině. Je potřeba volit takové druhy, které nepotřebují příliš velké světlo a kterým nebude vadit vlhko. Inspirujte se našimi tipy. Koupelnový nábytek ozdobený květinami bude vypadat lépe.

Zelenec

Tato pokojová rostlina je charakteristická svými dlouhými zelenými listy a drobnými bílými kvítky. Nevadí jí vlhko ani malé množství světla. Vydrží i občasný nedostatek zálivky a může stát jak na přímém slunci, tak i ve stínu. Kromě přirozené dekorace vám vyčistí vzduch od prachu, pachu a choroboplodných zárodků. Je to rostlina vhodná i pro začínající pěstitele.

Bambus

Pokojový bambus je vhodný do koupelny, kde je alespoň trochu přirozeného světla. Postačí mu pravidelná zálivka a trochu přirozeného světla, jinak je nenáročný a poměrně rychle roste. Nemá rád sucho, takže pozor na zálivku. Skvěle doplní i koupelnový nábytek.

Netík

Patří mezi kapradiny a dá se říci, že je jednou z nejkrásnějších svého druhu. Ideální místo pro ni bude ve stínu, tam, kde je stálá teplota a vyšší vlhkost. Díky tomu, že jsou její lístky velmi drobné a náchylné na poškození, je dobré je na jaře ořezat. Tím uvolníte místo pro lístky nové. Rostlinka je náchylná na sucho. Zemina v květináči by nikdy neměla vyschnout.