Drobečková navigace

Šatní skříně jako neodmyslitelná součást každé domácnosti

V každé domácnosti se objevují šatní skříně. Nejčastěji je umísťujeme do ložnice, dětského pokoje nebo do chodby. K dostání jsou různé varianty šatních skříní – malé i velké, klasické nebo rohové, se zrcadlem na dveřích nebo bez něj. Jak vybrat tu správnou? Nechte se inspirovat těmito tipy.

Šatní skříně

Ať už si vybíráte šatní skříň do jakékoli místnosti, než se pro nějakou rozhodnete, vezměte do ruky metr a dobře si proměřte prostor, do kterého hodláte skříň umístit. Také zvažte, co všechno do ní budete ukládat a kolik úložného prostoru tedy budete potřebovat. Prostor si změřte jak na délku, tak i výšku a hloubku. Skříň by měla mít takové rozměry, aby v místnosti příliš nepřekážela. Především v panelákových bytech je potřeba místem šetřit a využít jen na maximum.

Na materiálu záleží

Materiál určuje životnost šatní skříně. Každý z nás chce, aby sloužila co nejdéle. Pokud si necháme zhotovit šatní skříň na míru, ne vždy to bývá levná záležitost. V případě kvality a životnosti se vyplatí investice do masivu. Levnější variantu představuje lamino. To je vhodné pro skříně do dětského pokoje, které budete časem, jak vám vaše ratolesti porostou, měnit.

A co vnitřní uspořádání?

Tady se nabízí hned několik různých možností – poličky, přihrádky tyče na zavěšení, zásuvky. Záleží na tom, co všechno chcete do šatní skříně ukládat. Ideální je kombinace různých možností. Při ukládání sezónního oblečení je vhodnou volbou nástavec, který je umístěný v horní části skříně.

Jaké otevírání zvolit?

Jestliže máte málo prostoru, volte dveře pojezdové. Nepotřebují prostor před nimi a tím vám šetří místo. Klasiku představují dveře na panty, ty však zabírají, při otevírání, více místa. Rozhodnutí tedy závisí na množství prostoru, který máte před samotnou skříní.