Drobečková navigace

Jaké sezení můžete pořídit dětem do dětských a studentských pokojů?

Hledáte inspiraci, která by vám napověděla, jaké židle, křesla, sedáky a jiné typy nábytku k sezení můžete pořídit odrůstajícím dětem do dětského pokoje? Možná měníte dětský pokoj pomalu na studentský, protože vaše děti začaly chodit do základní školy a tomu je potřeba uzpůsobit prostor, v němž tráví mnoho času. Zde je proto pár tipů, které vám jistě přijdou vhod.

Zdravé sezení u počítače i psaní domácích úkolů

Jakmile děti začnou chodit do školy, je nutné jim nabídnout správnou dětskou židli a dětský pracovní stůl. Mnohé však dnes bohužel holdují počítačovým hrám, a tak by měly sedět správně i u jejich hraní. Dítě tak může mít pohodlnou, kvalitní a správně vybranou dětskou židli už i dříve.

Dětská židle by měla být výškově nastavitelná, ideální je, když má vysokou opěrku zad, aby bylo možné opřít si i hlavu. I područky jsou pozitivem. Židle na kolečkách má smysl především tehdy, když je podlaha tvrdá rovná, nebo je na ní položen koberec s nízkým vlasem.  

Posaďte se s kamarády

V případě, že se dostaví malí přátelé dětí, i je bychom měli usadit. Ve větších pokojících může být umístěn skladný malý gauč. Stejně tak se dají pořídit nízké kulaté „puffy“, polštáře, které jsou dostatečně silná na to, aby od země nebylo chladno. Další možností jsou taburety a podnožky. Na ty si děti mohou vyložit nohy, a když mají návštěvu, nabídnou taburet k sezení.

 Skvělé je, když je možné pověsit v dětském pokoji závěsné houpací křeslo. Do něj ratolesti usedají velmi rády. I dětské houpací křeslo může být cool. Anebo se rozhodněte ve spolupráci s osmiletým synem či dcerou. Třeba by si přáli pohodlné křeslo ve stylu „ušák“.

Čím jsou děti menší, tím je lepší myslet na snadnou údržbu nábytku. Počítejte s tím, že nábytek ušpiní jídlem, polijí, možná i pokreslí. Zpravidla jsou praktické žíhané látky, vzorované, nebo tmavší. Na bílém nebo smetanovém křesle bude rychle vše vidět.