Drobečková navigace

Máte doma tento šikovný nábytek, anebo jste na něj jako mnozí zapomněli?

Je k nevíře, kolik se toho co se týče nábytku, za poslední desetiletí změnilo. Např. v kuchyních už nepotkáme stůl s dvěma dřezy, které se vytahovaly zpod pracovní plochy a až se nádobí umylo, zasunuly se pod pracovní plochu. Stejně tak se ne zcela, a hodně vytratila klasická dřevěná houpací křesla, která sloužila i pro celé rodiny od seniorů po malé děti.

Máte níže uvedený nábytek, který vám poslouží např. ve chvílích, kdy nás zahrada, terasa a venkovní prostor kvůli sychravému počasí a zimě neláká?

Praktické toaletní stolky

V každé domácnosti, kde je více žen, se uplatní toaletní stolky. Jeden do ložnice, jeden do studentského pokoje, a rázem máte zajištěno dostatek prostoru i času v koupelně. Právě koupelna a prostor u zrcadla, bývá v rodinách, kde se do školy, zaměstnání nebo kdekoli jinde, chystá více osob.

Toaletní stolky mají dostatek úložného prostoru na uschování líčidel, doplňků do vlasů, k oblečení, ať už jde o šátky, čepice, rukavice nebo jiné drobné kousky. Navíc ženám slouží i jako místo, kde mohou relaxovat a rozjímat. U toaletních stolků ženy dříve meditovaly před spaním, pročesávaly si vlasy, nebo si pomalu dlouze masírovaly tvář, krk a dekolt, měli chvíli pro sebe. Proč to nezačít dělat taky tak a získat tak prostor pro navození si psychické pohody. Místo pro líčení a uschování kosmetiky a líčidel budete možná brát jako druhořadé, primem bude prostor pro ženu.

Krásné vitríny nejen pro knihy

Opomíjené jsou často vitríny, které přitom dovedou místnost naprosto pozměnit a ozvláštnit. Prostřednictvím vitríny se dá nejen dát na odiv to, co máte rádi, ať už knihy, sošky, svíčky nebo něco, co vyrábíte svépomocí, ale i suvenýry z cest, nebo zde uložit hezky věci, které potřebujete schovat. Vitríny mohou být celé prosklené, mohou je částečně tvořit šuplíky ve spodní části a částečně prosklená část. Stejně tak mohou být zcela uzavřeny neprůhlednými dvířky, nebo i otevřeny a mít přístupné poličky.

Doplňte váš interiér o toaletní stolek, vitrínu nebo třeba prostorný botník, na nějž se dá i sednout a je na něm za tímto účelem upevněno polstrování. Bude se vám žít příjemněji a lépe.