Drobečková navigace

Uzpůsobte si ložnici tak, aby Vám v ní bylo dobře.

Jistě jste slyšeli mnoho rad, které s nelepším úmyslem doporučují mnohé úpravy ložnice tak, aby se jejím uživatelům co nejlépe spalo. Ovšem co si budeme povídat… Sto lidí, sto chutí. A tak nelze plošně říct, že to, co vyhovuje jednomu, bude vyhovovat druhému. Je však dobré myslet na pár základních rad, které vám s velkou pravděpodobností čas v ložnici zpříjemní.

Pořiďte si dostatečně velkou postel, která vás nebude rušit.

Jestliže si koupíte nekvalitní postel, ložnice se stane v noci hlučným místem i pro sousedy. Vrzající postel je jedním z velkých negativ, která často ovlivňují spánek jejích uživatelů, ale v panelovém domě mohou rušit i ty, kteří spí pod vámi a nad vámi.

Zároveň musí postel odpovídat vaší výšce, abyste se při pohybu nebouchali, končetiny vám nečouhaly ven. Tak se nikdy pořádně nevyspíte. Matrace musí být zvolena s ohledem na vaši váhu, jinak si ji rychle proležíte a její kvalitní funkce je pryč.

Usaďte se do křesla

Nemůžete spát? Nevadí. Můžete buď ležet se zavřenými očima, což je částečně pro tělo odpočinek. Pokud vás ale nemožnost usnout znervózňuje, usedněte do křesla „ušák“ nebo jiného a půl hodiny si čtěte. Ideální je vysoké křeslo jako právě „ušák“, abyste si mohli opřít celá záda i hlavu.

Mějte u postele noční stolky

To platí pro oba partnery nebo manžele. Mít možnost bezpečně si odložit sklenici s vodou, brýle, mít po ruce lampičku, abyste si mohli v noci kdykoli rozsvítit, by mělo být samozřejmostí. V opačném případě jednoduše nemáte to správné pohodlí. Navíc noční stolky vám nabídnou možnost uschovat si intimní pomůcky, spodní prádlo, ale i léky, kapesníky, nebo cokoli jiné, co chcete mít v posteli po ruce.

Mimo to byste měli mít v ložnici možnost zatemnit okna, aby vás nerušilo světlo z ulice. Postel opatřete příjemným povlečením s ohledem na roční dobu i to, jaký materiál je vám příjemný.